MADRID, TOLEDO I ANDALUZIJA

Uživaj na svoj način

 • Slika
 • Slika
 • Slika
 • Slika
 • Slika
 • Slika

Putovat ćemo od Madrida do Toleda, Cordobe, Seville, Jereza i dalje do Ronde i Granade gdje ćemo se obavezno zaustaviti i posjetiti fascinantnu Alhambru te prelijepe vrtove Generalife. Na kraju ćemo posjetiti i mala sela Ubede i Baeze koja su uvrštena na UNESCO-vu listu Svjetske baštine, a onda slijedi povratak u Madrid te kraj putovanja! Iskusit ćete perfektne panoramske poglede nekih od najpoznatijih gradova i lokacija Svjetske baštine tokom ovog devetodnevnog programa! Ovo područje ima bogatu historiju koja datira čak i prije Rimljana uključujući i maursku vladavinu, a spomenici ovog prostora jako upečatljivo oslikavaju prošlost i historiju.

 

Photo

1. mart, Madrid

Photo

Po dolasku na aerodrom u Madridu možete sami organizovati transfer do hotela ili ugovoriti fakultativni transfer s nama nakon što se reguliše avionski prijevoz. Na ovaj način vam možemo dati najpovoljnije cijene transfera nakon što se regulišu dolasci svih grupa. Kada budu spremni svi termini polazaka, garantujemo vam najjeftinije moguće cijene transfere u dogovoru sa Spain Travelom o kojima ćemo vas, svakako, obavijestiti. Nakon toga vršimo check-in u hotelu s četiri zvjezdice uz odmor gdje imate slobodno vrijeme za opuštanje, a nakon toga slijedi koktel i večera dobrodošlice.

2. mart, Madrid - Toledo

Photo

Nakon doručka, uputite se na turu po Madridu. Vozite se glavnim ulicama grada i lokacijama uključujući prelijepu fontanu Neptuna and Cibelesa, Alcala kapiju te Plaza de España trg gdje se panoramski mogu vidjeti značajne građevine grada. Posjetit ćemo Kraljevsku palaču koja se i danas koristi za vladine ceremonije. Popodne putujemo ka divnom Toledu, u Andaluziju. Tamo ćemo proći uskim ulicama gdje se dašak historije osjeti u zraku, posjetit ćemo Katedralu kao i unutrašnjost crkve Svetog Tome. Nakon toga se vraćamo u Madrid gdje ćemo u večernjim satima uživatu u "Tapas turi" obilazeći poznate restorane i uživajući u popularnim španskim tapasima.

3. mart, Madrid - La Mancha - Kordoba

Photo

Nakon doručka odlazimo u Kordobu. Tokom puta uživajte u kratkom zaustavljanju u Aranjuezu da bi vidjeli prelijepe vrtove ispunjene stogodišnjim drvećem palače gdje su nekada boravili španski kraljevi. Nastavite dalje ka jugu prema velikoj ravnici, La Manchi, mjestu gdje je Don Quijote doživio svoje avanture, a ujedno i najveće područje proizvodnje vina u Španiji. Posjetit ćemo tradicionalne proizvođače vina koji će nam pokazati kako prave isto uz neke tajne poput uticaja mjeseca i zvijezda na vinograd. Degustirat ćemo tri različite vrste vina uz tapase od šunke, sir i hljeb, kako je i najbolje desgustirati isto. Nakon toga nastavljamo prema Kordobi gdje ćemo noćiti u hotelu s četiri zvjezdice.

4. mart, Kordoba - Sevilla

Photo

Nakon doručka imat ćemo jutarnji obilazak Kordobe. Kordoba je tokom vladavine Rimljana već bila jako značajan grad, ali je tokom vladavine muslimana Španijom doživjela najveći sjaj, posebno u 9. i 10. stoljeću kada je bila glavni grad halifata te najnaseljeniji grad u svijetu (skoro milion stanovnika). Posjetit ćemo poznatu džamiju u Kordobi koja se smatra jednom od najljepših u svijetu. Nakon toga ćemo obići jevrejski dio grada s njegovim uskim ulicama, uživajući u cvijeću. Završit ćemo obilazak posjetom sinagogi i nakon toga nastavljamo prema Sevilli. Noćenje je u Sevilli u hotelu s četiri zvjezdice, a uvečer ćete moći uživati u lokalnom flamenko plesu gdje lokalci pokazuju svoje vještine u lokalnim barovima.

5. mart, Sevilla - Jerez de la Frontera - povratak u Sevillu

Photo

Nakon doručka odlazimo u Jerez de la Frontera gdje ćemo uživati u uzbudljivoj posjeti i performansu Kraljevske andaluzijske konjičke škole. Ova predivna ustanova nije samo palača nego i dom mnogih andaluzijskih konja te ujedno i jedna od najprestižnijih arena za konjičke izvedbe u svijetu. Nakon izvedbe odlazimo na ručak u neki od lokalnih restorana, a zatim slijedi degustiranje vina od višnje u jednom od najstarijih podruma u Jerezu (datira od 1730. godine).

Nakon toga se vraćamo u hotel u Sevilli gdje ćemo imati večeru u nekom od lokalnih tapas restorana.

6. mart, Sevilla – Ronda

Nakon doručka slijedi jutarnji obilazak Seville. Posjetit ćemo gotičku Katedralu, najveću u Španiji i treću po veličini u svijetu, zajedno s kulom Giralda koja je bila nekada munara džamije. Šetat ćemo kroz Santa Cruz četvrt, labirintom malih uskih ulica i trgova te malog vrta. Nakon toga krećemo u Rondu uživajući u "Ruti bijelih sela" koja uključuje Arcos de la Fronteru, Grazalemu i druge. Sva ova planinska sela su bila pogranična u ratu između muslimana i kršćana više od tri stoljeća. Okružena su bijelim kućama i uskim ulicama s kojih se pruža predivan pogled. Naša posljednja destinacija za ovaj dan je Ronda, grad smješten na rubu kanjona kojeg je usjekla rijeka Guadelevin. Noćenje u hotelu s četiri zvjezdice u Rondi.

Photo

7. mart, Ronda - Granada

Nakon doručka krećemo na naš spektakularni obilazak Ronde. To je impresivan grad s nasipom El Tajo od oko 100 metara koji dijeli grad na dva dijela. Posjetit ćemo ring za bikove koji datira još od 1784. godine i jedan je od najljepših u Španiji. Šetajući kroz stari dio grada pronaći ćemo prelijepe vidikovce s pogledima na sela i ostatak mjesta. Nakon toga odlazimo u lijepu Granadu gdje noćimo u hotelu s četiri zvjezdice.

Photo

8. mart, Granada

Poslije doručka uživamo u jutarnjem obilasku Granade i posjete Alhambri, najboljem primjeru sofisticiranog kraljevskog života muslimana od 11. do 15. stoljeća. Proći ćemo kroz nebrojene dvorane i dvorišta (puteve), a posjetit ćemo i poznate i prelijepe Generalife vrtove s fontanama. Nakon toga slijedi slobodno vrijeme da sami istražite Granadu, a naša preporuka jeste da posjetite katedralu u centru grada. Noćenje u Granadi.

Photo

9. mart, Granada - Ubeda i Baeza - Madrid

Nakon današnjeg doručka odjavljujemo se iz hotela u Granadi i krećemo natrag prema Madridu uz posjetu Ubedi i Baezi. Udaljeni samo šest milja jedan od drugog, oba grada imaju nevjerovatan skup renesansnih građevina iz 16. i 17. vijeka koje je UNESCO proglasio lokalitetima Svjetske baštine. Imena su dobili od pisca Antonija Machada i znače "kraljica" (Ubeda) i "dama" (Baeza), a ulice ovih gradova su usklađene s prelijepim španskim renesansnim palačama. Prije svega, idemo u fabriku za proizvodnju maslinovog ulja gdje ćemo degustirati isto i uživati u ručku s domaćinima. Nakon toga se vozimo ka Madridu. Navečer uživamo u opraštajućoj domaćoj večeri i noćimo u Madridu.

Phoot

10. mart, Madrid

Putovanje se završava nakon doručka, a fakultativno se nudi transfer do aerodroma za polazak kući. Kada prikupimo termine letova svih grupa moći ćemo odrediti najpovoljnije cijene za transfer do aerodroma bazirano na polasku svake grupe ponaosob.

Photo

Odlazak

1.-10. mart, 2020. godine

 

ARANŽMAN UKLJUČUJE:

 • Smještaj (9 noćenja u hotelima s četiri zvjezdice. Doručak je uključen u svim hotelima);
 • Profesionalni vodič na engleskom jeziku;
 • Lokalni vodič na engleskom jeziku u Madridu, Toledu, Kordobi, Sevilji, Rondi, Granadi i Ubeda/Baezi;
 • Koktel i večera dobrodošlice u Madridu;
 • Tapas tura kroz centar Madrida;
 • Posjeta vinskom podrumu uz degustaciju vina u Valdepeńasu (La Mancha);
 • Posjeta vinskom podrumu s degustiranjem vina od višnje u Jerez de la Fronteri;
 • Posjeta i konjička izvedba u kraljevskoj andaluzijskoj školi Equestrijanske umjetnosti u Jerez de la Fronteri;
 • Ručak u lokalnom restoranu u Jerezu;
 • Tapas večera u Sevilji (druga noć u Sevilji);
 • Posjeta i degustiranje maslinovog ulja u Begígli (blizu Baeza);
 • Oproštajna večera u lokalnom restoranu u Madridu;
 • Ulaznice u spomenike: Madrid – Kraljevska palača, Toledo – katedrala, sinagoga i crkva Svetog Tome, Sevilla – katedrala i Giralda, Kordoba – džamija, Ronda - arena za borbe bikova, Sta. Maria & D-Bosco, Granada - Alhambra i Generalife vrtovi, Ubeda/Baeza – Cap. El Salvador i katedrala.

ARANŽMAN NE UKLJUČUJE:

 • Putno osiguranje;
 • Međunarodne i domaće takse za aviokartu;
 • Naknade za vize ako budu bile potrebne;
 • Jela i pića koja nisu navedena;
 • Napojnice;
 • Privatne stvari.

Cijene su bazirane po osobi za jednokrevetne i dvokrevetne sobe u navedenim terminima polaska avionom.


Price From
$1.899