Odmor sa nadahnućem

NAJBOLJE IZ RUSIJE, BALTIČKIH DRŽAVA I VARŠAVE

Pregled turneje 

 • Slika
 • Slika
 • Slika
 • Slika

Moskva je politički i kulturni kapital Rusije. Mješavina starog opulsa i komunističkog naslijeđa, Moskva je dinamična. Dok je Moskva postala glavni grad Rusije u 1917 tokom komunističke revolucije, St. Petersburg je i dalje njegov umjetnički i carski kapital. Izgrađen od Petera velikog početkom osamnaestog stoljeća, ova Baltička luka je puna palače i katedrala koja pokazuju dva stoljeća ruskog dekadencije. Posjetite državnu Hermitage da vidi umjetnicko bogatstvo starog carstva. Izdahni na zlatnom tornju katedrale unutar Petra i Paula tvrđave. U ruskom muzeju Vidjećete najbolju kolekciju ruskih slika na svijetu. Ljubitelji glazbe mogu uživati u nekoj od najboljih svjetskih opera i baleta u Mariinskom pozorištu i Shostakovich filharmoniji. St. Petersburg je stari svijet Baltika u najboljem slučaju.

map

STIĆI U MOSKVU 

photo

Nakon dolaska, bit ćete ispunjeni i prebacen u vaš hotel. Ostatak dana je u odmaralištu. Večeras ste vaš Toru direktor i okupite se sa svojim putnicima za dobrodošlicu na večeru. Večeru Hotel: Moskva: Marriott Grand (SF)

Moskvi 

photo

Moskva, jedan od najvećih gradova na svijetu, je simbolično srce i duša zemlje. Vaša turneja u razgledanju počinje na Crvenom trgu, pod dominacijom živopisne katedrale St. Basil i masivnim crvenim zidovima Kremlja. Posjetite muzej oružarnice, sa svojom impresivnom kolekcijom Tsarist, Rusa, i stranih nakita, oklopa i drugih artefakata. Onda idi na Moskovski univerzitet. Nastavite sa vozom duž širokog bulevara i šetnjom kroz žvake, najveću prodavnicu u Rusiji. Nastavite, na sjevernoj obali River Moskva, u prolazu Baroque Novodevichy manastir; Završavanje turneje u popularnom Arbat šoping distriktu, vrijeme je da kupujete ili uživate u ručku. Ostatak dana je u odmaralištu. Doručak 

Moskvi 

photo

Danas putujemo 75 km sjeverno od Moskve, u mali grad Sergiev Potužni, bivši Zagorsk osnovan u 14-om vijeku i poznat kao centar drevne ruske umjetnosti i arhitekture. Vijekovima je služilo kao mjesto hodočašća i vjerskih prijestolnica Rusije. U starom gradu se dive u bajke o zlatnom i plavom doju svetog trojstva St. Sergius Lavra, jednog od najljepših manastira. Nakon ručka u popularnom restoranu, vrati se u Moskvu, ostatak dana u slobodno vrijeme. Večeras je na opcionalno putovanje Moskve do noći & metro, da vidimo metro stanice koje je Staljin zvao "palate za narod". (Doručak i ručak) Hotel: Moskva: Marriott Grand (SF) 

MOSKVA ZA ST. Petersburg 

Vrijeme u Moskvi, prije nego što se prebacimo na željezničku stanicu za četiri sata, u St. Petersburgu. Nakon dolaska na željezničku stanicu St. Petersburg, prebacite se u vaš hotel. Vecera u hotelu. (Doručak i večera) 

photo

Sent. Petersburg 

Nema mnogo gradova na svijetu koji mogu odgovarati milosti St. Petersburga. Kad je Peter veliki osnovao grad u 1703, on je zaposlio najbolje arhitekte, zanatlije i umjetnike da je izgrade i dekorira. Proširila se preko 100 otoka i povezana sa preko 600 mostova, često se naziva "Venecija sjevera". Danas su glavne lokacije koje treba posjetiti na turneji su palata sa zimskim palatom, Senat Square sa spomenikom ruskog imperatora Petera velikog, osnivača grada, St. Isaac-ovog trga sa katedralom Sv. Isaaca, mastom katedralom, krstarica Aurora, Field Marsa, i Nevski prospekt. Granitne nasipa u rijeci Neva. Posjeta Peteru i Paulu, izgrađene u 1703 na malom otoku, trebalo je štititi grad od neprijateljskih napada; i prva konstrukcija St. Petersburga. Posjetite katedralu Petera i Paula, koje su kule u središtu tvrđave služile kao groblje ruskih careva od Petera I. Danas je muzej. Vaše veče je slobodno ili se pridružite opcionalnom ruskom folklornu večeri ili večernjim Canal Cruise. Doručak Hotel: Moskva: Marriott Grand (SF) 

photo

Sent. Petersburg 

Ovog jutra ćete da posetite svetsku poznatu Hermitage, stambene kuće više od 4.000.000 umetničkih dela. Ona se nalazi među jednim od najvećih i najstarijih muzeja svijeta, osnovanog u 1764 od strane Catherine velikog. Divi se svjetski poznatim majstorima Leonarda da Vincija, Rafaela, Titiana, Rembranta, El Greka, Velasquez, Rubens, van Dyck, Goye, i francuskih impresionista. Hermitage zauzima pet zgrada, najveća je zimska palača, bivša rezidencija ruskih careva. Provedite ostatak dana u slobodno istražujete grad, ili možda možete izabrati da provedete opcionalnu turneju da posjetite Catherine Palace & park u Puškinu ili Petrodvoretu, Peterhof ljetna palata Petera velikog. Večeras, uživajte u večeri. (Doručak i večera) Hotel: Moskva: Marriott Grand (SF)

photo

TALIN 

Danas će nas putovanje odvesti u Estoniju, gdje je vaša prva stanica Narva, postavljena odmah preko granice sa Rusijom. Nastavi da Talin, glavni grad Estonije, smješten na južnoj obali zaliva Finske. (Doručak i večera) Hotel: Moskva: Marriott Grand (SF) 

photo

TALIN ZA RIGU 

U šetnji po Tallinovom gornjem i nižem starom gradu, posjećujem katedralu Alexander Nevsky. Sljedeće, posjetite zamak Tomb i vidjet ćete gotsku gradsku vijećnicu iz 14. Kasnije, putujte u Rigu, glavni grad Latvije. (Doručak i večera) Hotel: Moskva: Marriott Grand (SF) 

photo

RIGI 

Pogledajte dvorac Rigi na obalama rijeke Daugava, veličanstvena katedrala, katedrala St. Jacobs, crkva svetog Petra, zgradu parlamenta, Liberty spomenik i okrug Art Nouveau u jutarnjoj razgledavanju. Ostatak dana je slobodan istražiti više, kupovati ili možda kušati Latvijske palačinke. Doručak Hotel: Moskva: Marriott Grand (SF) 

photo

VILNIUS 

Odlazak ujutro na Vilnius, glavni grad Litvanije. Ravnoteža dana je u slobodnom danu da počne istraživati grad sa svojom zanimljivom arhitekturom, da ide u kupovinu, ili da prošeta kroz grad. (Doručak i večera) 

photo

VILNIUS 

Vilnius se nalazi na suvisini Neris i Velnele Rivers. U starom Vilniusu, posjeti Baroque St. Petra i St. Paula i napadaju crkvu Sv. Pogledajte Vilnius univerzitet, datira iz 1570, poznata kao kula u gornjem gradu, i zamak Vilnius. Poslijepodne je slobodno nastaviti istraživati, ili se možda želite pridružiti opcionalnom ekskurziji u mirni grad trakai, lijepo postavljen na tri jezera. Doručak Hotel: Marriott Grand 

photo

VARŠAVI 

Vozite preko pejzaža Litvanije na putu ka granici sa poljskom. Onda uzmite poljsko selo, gradove i gradove dok ste u Varšavi, i stižemo do kraja dana. (Dorucak, rucak i vecera) 

photo

VARŠAVI 

700-godišnja prijestolnica Poljske zove se "Phoenix City", jer se ponovno popela nakon što je bila uništena tokom drugog svjetskog rata. Obilazak počinje sa vozikom duž veličanstvene kraljevske rute od Castle Square do Lazienki parka i palače, ljetnje prebivalište posljednjeg kralja Poljske. Onda da vidimo palatu nauke i kulture (poznatu kao "svadbenu tortu"), saksonske bašte, grobnicu nepoznatog vojnika, spomenik herojima Varšavskog geta i Barbicana. Konačno, u šetnji, vidjeti stari grad, stari trg, i katedrala Sv. Johna. Ostatak dana je slobodan da se prolije kroz park, da se opuste, ili da prisustvuju opcionalno popodnevnom koncertu Chopin-a. Doručak Hotel: Moskva: Marriott Grand (SF) 

photo

NAPUSTITI VARŠAVU 

Nakon doručka, bit ćeš prebačen na aerodrom na let za polazak. Doručak Hotel: Moskva: Marriott Grand (SF)

photo

Dostupni datumi

 

Broj Od Dok Pojedinačna cijena Dupla cena za sobu
1 05.10.2019  05.23.2019 $4036 prije 01.31.2019 $2879 prije 01.31.2019
2 06.14.2019 06.27.2019 $4036 prije 01.31.2019 $2879 prije 01.31.2019
3 08.16.2019 08.29.2019 $4036 prije 01.31.2019 $2879 prije 01.31.2019
4 09.13.2019 09.26.2019 $4036 prije 01.31.2019 $2879 prije 01.31.2019

* Cene su po osobi

Uključene

 • Hoteli prve klase, sobe sa privatnim objektima
 • Transfer na aerodromu
 • Dorucak dnevno, dva rucka i 7 vecera
 • Standardni voz iz Moskve do St. Petersburga.
 • Turneje po modernom zračnom voznom treneru
 • Profesionalni direktor turneje kroz
 • Upravljanje prtljagom
 • Šaptanje tehnologije poboljšane turneje
 • Troškovi usluge i hotelski porezi 
Price From
$2879