Politika privatnosti

Sadržaj

OBIM I PRIMJENA

PRIKUPLJANJE INFORMACIJA

UPOTREBA I OBJAVLJIVANJE

SIGURNOST

KORISNIČKI PRISTUP I KONTROLA

DRUGE VAŽNE INFORMACIJE

INFORMACIJA GDPR-A ZA OSOBE U EVROPSKOM EKONOMSKOM PODRUČJU (EEA)

KONTAKTIRAJTE NAS

Obim I Primjena

BA Tours d.o.o. Partneri, ("BA Tours Rartneri", "mi", "naš" ili "nas") zajedničko ulaganje BA Tours d.o.o.. Ova Politika privatnosti opisuje tretman informacija koje prikupljamo od vas i o vama kada posjetite naše web-lokacije ili koristite naše aplikacije i druge usluge koje se vežu na ovu Politiku privatnosti ili na neki drugi način ukazuju na URL ove Politike privatnosti (skupno, “Usluge”). Naša Politika privatnosti takođe opisuje druge izvore koje koristimo za dobijanje informacija o vama; govori vam kako koristimo, dijelimo i štitimo vaše podatke; i koji izbor imate o tome kako se vaše informacije koriste i dijele. Korišćenjem Usluga pristajete na odredbe i uslove ove Politike privatnosti i pristajete na naše prikupljanje, upotrebu i otkrivanje vaših ličnih podataka na način naveden u nastavku.

Sav sadržaj, proizvodi i usluge namijenjeni su općoj publici i NIJE usmjereni na djecu. Mi ne svjesno dopuštamo djeci mlađoj od 13 godina (u Sjedinjenim Državama) ili dobi od 16 godina (u EEA) da se registriraju za bilo koji sadržaj, proizvod ili uslugu. Mi ne prikupljamo, koristimo ili otkrivamo lične podatke o korisnicima mlađih od 13 godina (u Sjedinjenim Državama) ili 16 godina (u EEA), osim ako je to dozvoljeno zakonom. Kao priznanje za potrebu pružanja dodatne zaštite privatnosti za djecu, imamo zasebna pravila o privatnosti koja se primjenjuju na one web-lokacije i aplikacije koje su im usmjerene.

U svrhu ove Politike privatnosti, "lične informacije" označavaju informacije koje identificiraju određenu osobu ili koje se odnose na pojedinca koji se može identificirati, kao što su puno ime, adresa e-pošte, izbor biltena, kupovina časopisa ili proizvoda, preferencije potrošačkih proizvoda.

Prikupljanje informacija

Informacije koje direktno pružate BA Tours Partnerima

Ako ste zainteresirani za dobivanje informacija, proizvoda ili usluga od BA Tours Partnerima ili za sudjelovanje u određenim aktivnostima putem Usluga, možda ćete morati da nam dostavite ili našim pružateljima usluga informacije o sebi.

Na primjer:

Ako se Vi registrujte se za Uslugu da biste postali član, primili bilten ili dobili informacije o BA Tours Rartnerima promocijama ili događajima, od vas se može zatražiti vaše ime, e-mail adresa, poštanska adresa, broj telefona i druge informacije.

Ako se Vi naručite proizvod od nas ili nekog od naših poslovnih partnera, od vas se može zatražiti vaše ime, poštanska adresa, adresa e-pošte, broj telefona i broj vaše kreditne kartice.

Ako Vinaručujete proizvod kao poklon za drugu osobu, od vas se može tražiti ime te osobe, poštanska adresa i broj telefona kako bi nam omogućili da poklon pošaljemo.

Ako Vi učestvujete u aktivnostima kao što su anketa ili nagradne igre, možda ćete biti upitani za vaše ime, adresu e-pošte i datum rođenja, kao i za pružanje drugih vrsta informacija kao što su pol i lični interesi, koji mogu biti povezani sa drugim ličnim podacima koji imaju ste dobili od ili o vama.

Sensitivne Informacije.
Molimo vas da nam ne šaljete, a vi ne otkrivate, neke osjetljive osobne informacije (takve informacije koje se odnose na rasno ili etničko porijeklo, političko mišljenje, religiju ili druga uvjerenja, zdravlje, kriminalnu pozadinu ili članstvo u sindikatima) na ili putem Usluga ili inače.

Informacije koje možemo prikupiti automatski

Osim informacija koje ste nam dali, BA Tours Rartneri i naši pružatelji usluga također koriste standardne tehnologije za automatsko prikupljanje određenih dodatnih informacija.

Na Primjer:

IP adresa i drugi identifikatori. Kada pristupate našim uslugama i stupate u interakciju sa njima, BA Tours i naši pružaoci usluga mogu prikupljati informacije o vašim posjetama kako bi vam omogućili da se povežete i dobijete Usluge i razumijete učestalost kojom određeni posjetitelji posjećuju različite dijelove naših usluga. Na primjer, možemo prikupiti vašu adresu internet protokola (IP), koja identificira računara ili davatelja usluga koje koristite za pristup uslugama, ili informacije o tipu vašeg preglednika, identifikatorima autentičnosti i drugim informacijama o softveru i hardveru. Ako uslugama pristupate putem mobilnog ili drugog uređaja, možemo prikupiti identifikator vašeg mobilnog uređaja, podatke o geolokaciji (uključujući vašu preciznu lokaciju) ili druge transakcijske informacije za taj uređaj. Možemo da kombinujemo ove informacije sa drugim informacijama koje smo prikupili kako bi Vam naše usluge i naše komunikacije bile više usmjerene na vaše interese.

Informacije i sadržaji društvenih medija. Ako pristupate Usluzi ili se prijavljujete putem usluge društvenih medija ili povezujete Uslugu sa uslugom društvenih medija, informacije koje prikupimo mogu uključivati i vaš korisnički ID i / ili korisničko ime povezano s tom uslugom društvenih medija, bilo koje informacije ili sadržaj dozvolili su da usluge društvenih medija dijele s nama, kao što su slika profila, adresa e-pošte ili liste prijatelja i sve informacije koje ste objavili u vezi s tom uslugom društvenih medija. Kada pristupate Uslugama putem usluga društvenih medija ili kada povežete Uslugu sa uslugama društvenih medija, ovlašćujete BA Tours da prikuplja, pohranjuje i koristi takve informacije i sadržaj u skladu s ovom Politikom privatnosti.

Kolačići i druge tehnologije praćenja. Naše Usluge mogu koristiti i kolačiće. Kolačići su male tekstualne datoteke koje se čuvaju na korisničkom računaru i dozvoljavaju web-lokacijama da zapamte informacije o korisnicima. Mi i naši pružaoci usluga koristimo kolačiće za razne svrhe kako bismo poboljšali kvalitet naših stranica. Koristimo prolazne kolačiće (koji se nazivaju i "ID sesije") kako bismo osigurali kontinuitet od stranice do stranice. Kolačić ID sesije ističe kada zatvorite preglednik. Koristimo i trajne kolačiće. Stalni kolačići omogućavaju našoj internet prodavnici i nekim drugim delovima našeg sajta da prepoznaju vaš pregledač kada se vratite nakon prve posjete tom dijelu našeg sajta. Kolačići nam omogućuju da personaliziramo vaše povratne posjete našoj stranici i da vam uštedimo vrijeme u određenim aktivnostima, kao što je odjava iz naše online trgovine. Imate izbor da podesite vaš preglednik da prihvati sve kolačiće, odbaci sve kolačiće ili vas obavijesti kada je kolačić postavljen. (Svaki pregledač je drugačiji, pa provjerite izbornik "Pomoć" u svom pregledniku da biste saznali kako promijeniti postavke kolačića.) Možete upravljati upotrebom Flash tehnologija, s alatima za upravljanje Flash-om koji su dostupni na web-lokaciji kompanije Adobe, pogledajte http: // www.macromedia.com/support/documentation/en/flashplayer/help/settings_manager.html. Na vama je da nam dozvolite da vam pošaljemo kolačiće. Napominjemo da blokiranjem bilo kog ili svih kolačića možda nećete imati pristup određenim podatcima, sadržaju ili personalizaciji koja je dostupna putem Usluga.

Web beacons i druge tehnologije praćenja. Usluge mogu koristiti druge alate za praćenje, uključujući takozvane "piksel oznake", "web beacons", "web greške", "jasne GIF-ove", itd. (kolektivno "Web Beacons") za prikupljanje informacija o aktivnostima korisnika o vašim aktivnostima na uslugama. To su male elektronske slike ugrađene u web sadržaj (uključujući online oglase) i e-poruke i obično nisu vidljive korisnicima. Kao i kolačići, web beacons nam omogućavaju da pratimo stranice i sadržaje (uključujući oglase) kojima pristupaju i pregledavaju korisnici. Isto tako, kada vam šaljemo e-poruke oblikovane u HTML-u (za razliku od običnog teksta), web-pratilice mogu biti ugrađene u takve poruke e-pošte da bi nam omogućile praćenje nivoa čitateljstva tako da možemo identificirati agregatne trendove i individualnu upotrebu kako bismo publici pružili više relevantan sadržaj ili ponude. Web beaconi u e-porukama mogu prepoznati aktivnosti kao što su kada je otvorena e-poruka, koliko puta je proslijeđena e-pošta, na koje su veze u e-poruci kliknute, itd. Web Beacons se ne može odbiti kada se dostavi putem regularne web stranice. Međutim, Web Beacons se može odbiti kada se dostavi putem e-pošte. Ako ne želite da primate Web Beacons putem e-pošte, morat ćete onemogućiti HTML slike ili odbiti HTML (samo za tekst) poruke e-pošte putem softvera za e-poštu.

Praćenje treće strane. Treće strane koje podržavaju Usluge tako što objavljuju oglase ili pružaju usluge, kao što je omogućavanje dijeljenja sadržaja ili praćenja agregata statistike korištenja usluga, također mogu koristiti te tehnologije za prikupljanje sličnih informacija kada koristite Usluge (kao što su web-lokacije i e-poruke). Ove treće strane takođe mogu koristiti ove tehnologije, zajedno sa informacijama o aktivnostima koje prikupljaju, da bi vas prepoznale na svim uređajima koje koristite, kao što su mobilni uređaj i laptop ili drugi računar. BA Tours Rartneri ne kontroliraju ove tehnologije trećih strana i njihovo korištenje je regulisano pravilima o privatnosti trećih strana koje koriste takve tehnologije. Za više informacija o oglašivačkim mrežama trećih strana i sličnim subjektima koji koriste ove tehnologije, posjetite www.aboutads.info/consumers, a za isključivanje oglašivačkih praksi takvih oglasnih mreža i usluga posjetite www.aboutads.info/ izbora. Molimo Vas da posjetite našu Politiku kolačića za više informacija o kolačićima i drugim tehnologijama praćenja koje su prisutne na našim uslugama. Informacije sadržane u korisničkom sadržaju Neki delovi naših usluga mogu dozvoliti korisnicima da objavljuju ili prenose poruke, komentare, ekranska imena, kompjuterske datoteke i druge materijale. Trebalo bi da budete oprezni u vezi sa ličnim informacijama koje izaberete da objavite putem ovih Usluga. Informacije iz drugih izvora U mjeri dopuštenoj zakonom, BA Tours Rartneri i naši pružatelji usluga mogu dopuniti informacije koje prikupljamo od vas i o vama informacijama iz drugih izvora, kao što su javno dostupne informacije o vašoj online i offline aktivnosti iz usluga društvenih medija, komercijalno dostupnih izvora i informacije od BA Tours Affiliates, BA Tours Society ili poslovnih partnera.

Korišćenje i otkrivanje

BA Tours Rartneri i naši pružatelji usluga mogu koristiti informacije koje prikupljamo od vas i za vas u razne poslovne svrhe, uključujući:

održavati i upravljate svojim računom, isporučujete sadržaje i usluge koje tražite, poboljšavate usluge i poboljšavate svoje iskustvo na našim uslugama;

procesirati i pratiti vaše narudžbe proizvoda ili usluga i pružati usluge i sadržaj koji tražite;

komunicirati sa vama o sadržaju i uslugama ili drugim proizvodima, sadržaju ili uslugama u kojima ste možda zainteresirani, ili da odgovorite na vaše upite ili komentare;

kontaktirati vas. BA Tours Rartneri mogu periodično slati obaveštenja u vezi sa Uslugama kao što su obaveštenja o promenama usluga ili pravila;

nuditi brendirane, ko-brendirane ili druge usluge, proizvode ili značenja, kao što su usluge putovanja i proizvodi. Na osnovu takvih odnosa, možemo podijeliti informacije koje ste nam poslali u vezi s uslugom s trećom stranom (pod uslovom da ste na to pristali). Korištenje vaših informacija od strane treće strane regulirat će se pravilima o privatnosti treće strane;

dostavljati relevantno oglašavanje i marketing. BA Tours Rartneri i naši pružatelji usluga mogu koristiti informacije koje prikupljamo od vas i o vama, kako je opisano u ovoj politici privatnosti, da bi vam dostavili relevantne oglase kada koristite usluge (na bilo kojem uređaju) ili neku drugu uslugu (na bilo kojem uređaju) ). Kao što je gore navedeno, reklamne mreže trećih strana i oglašivači mogu koristiti kolačiće i slične tehnologije za prikupljanje i praćenje informacija kao što su demografske informacije, zaključene interese, skupne informacije i informacije o različitim uređajima koje upotrebljavate i vašoj aktivnosti na takvim uređajima. u isporuci reklama koje su relevantnije vašim interesima. Informacije se mogu koristiti i za pružanje relevantnijeg oglašavanja putem marketinških kanala, uključujući e-poštu. Ako želite isključiti oglašivačke prakse takvih mreža i usluga na uređaju na kojem pristupate ovim pravilima, idite na http://optout.aboutads.info/ kako biste isključili radnu površinu i mobilni web preglednicima. Aplikaciju AppChoices možete preuzeti na adresi www.aboutads.info/appchoices da biste se isključili u mobilnim aplikacijama.

dozvoljavati funkcionalnost deljenja društvenih mreža. Ako se prijavite sa ili povežete račun usluge društvenih medija sa Uslugama, možemo podijeliti vaše korisničko ime, sliku i želje, kao i vaše aktivnosti i komentare s drugim korisnicima usluga i vašim prijateljima povezanim s uslugom društvenih medija. Iste informacije možemo podijeliti i sa pružateljem usluga društvenih medija. Prijavljujući se ili povezujući svoj račun usluge sa uslugom društvenih medija, dajete nam svoj pristanak da dijelimo informacije koje prikupljamo od vas i o vama s pružateljem usluga društvenih medija, drugim korisnicima i vašim prijateljima i vi razumijete da društveni mediji korištenje zajedničkih informacija o usluzi će biti vođeno politikom privatnosti usluge društvenih medija. Ako ne želite da se vaši osobni podaci dijele na ovaj način, molimo Vas da ne povezujete svoj račun usluge društvenih medija sa svojim računom i da ne učestvujete u društvenom dijeljenju na uslugama;

izvoditi poslovne analize ili u druge svrhe poboljšanja kvaliteta našeg poslovanja, usluga i proizvoda i usluga koje nudimo;

zaštititi prava Društva i drugih. Mogu postojati slučajevi kada kompanija može koristiti ili otkriti vaše informacije, uključujući situacije u kojima kompanija ima dobru vjeru da je takvo korištenje ili otkrivanje neophodno kako bi se: (i) zaštitila, provela ili zaštitila zakonska prava, privatnost, sigurnost, ili vlasništvo kompanije, naših filijala kompanije ili njihovih zaposlenika, agenata i izvođača radova (uključujući izvršenje naših ugovora i naših uslova korišćenja); (ii) štiti sigurnost, privatnost i sigurnost korisnika usluga Kompanije ili javnosti; (iii) zaštita od prevare ili u svrhu upravljanja rizikom; (iv) poštovati zakon ili pravni postupak; ili (v) odgovoriti na zahtjeve javnih i vladinih organa;

kompletirati spajanja ili prodaje imovine. Ako BA Tours Rartneri prodaje sve ili dio svog poslovanja ili prodaje ili prenosi svoju imovinu ili je na neki drugi način uključen u spajanje ili prijenos cjelokupnog ili materijalnog dijela poslovanja (uključujući u vezi sa stečajnim ili sličnim postupkom), BA Tours Rartneri mogu prenijeti vaše podatke stranci ili stranama uključenim u transakciju kao dio te transakcije; ili

to u skladu sa vašim pristankom.

Kako bi naš sadržaj, usluge i oglašavanje bili zanimljiviji i relevantniji za vas, možemo koristiti informacije koje prikupljamo od vas i o vama kako bismo zaključili i predvidjeli vaše potencijalne oblasti od interesa. Kada informacije prikupljene od vas ili o vama ne identifikuju kao određenu osobu, mi možemo koristiti te informacije za bilo koju svrhu ili ih podijeliti s trećim stranama, u mjeri u kojoj je to dopušteno primjenjivim zakonom.

BA Tours Partneri će otkriti vaše lične podatke kako je opisano u ovoj politici privatnosti, uključujući:

sa entitetima koji nam pomažu u upravljanju i pružanju Usluga, uključujući razvoj naših web stranica i aplikacija, održavanje i podršku, personalizaciju, obradu plaćanja, distribuciju e-pošte, mjerenje i poboljšanje, nagradne igre / administraciju natjecanja, rezervaciju, ispunjenje i rad putničkih usluga i proizvoda i upravljanje promocijama, samo u onoj mjeri u kojoj ti subjekti trebaju informacije za obavljanje svojih usluga ili u skladu sa zakonom;

sa nasim BA Tours Affiliates i BA Tours Society. Slažete se i pristajete da BA Tours Rartneri mogu dijeliti vaše informacije s BA Tours Affiliates za svrhe opisane u ovoj politici privatnosti. To može uključivati prenošenje informacija u druge zemlje (uključujući i druge zemlje osim onih na kojima se nalazite) koje imaju drugačiji režim zaštite podataka nego što je to u zemlji u kojoj se nalazite, što može uključivati zemlje izvan EEA, uključujući Sjedinjene Države. Korisnici koji posjećuju BA Tours Affiliates 'i usluge BA Tours Society treba i dalje da se pozivaju na svoje zasebne politike privatnosti, koje se u nekim pogledima mogu razlikovati od ove Politike privatnosti;

sa identifikovanim subjekte čiji proizvodi ili usluge izričito koristite ili tražite da primite dok koristite Usluge;

sa našim poslovnim partnerima, kao što su putnički operateri. Njihovo korištenje vaših ličnih podataka bit će vođeno njihovim vlastitim politikama privatnosti;

sa trećim licima u toku redovnog poslovanja kako bi obradili vaše zahtjeve i ispunili vaše narudžbe za video sadržaj koji se nudi putem Usluga;

sa vašim saglasnostima, sa drugim odabranim trećim stranama, kako bi vam mogli poslati promotivne materijale o robi i uslugama koje oni nude;

kao odgovor u pravnom postupku i kada vjerujemo da je to potrebno zakonom (uključujući zakone koji se primjenjuju na naše podružnice i pružatelje usluga), može biti potrebno zaštititi imovinu, prava ili sigurnost bilo koje osobe, ili istražiti potencijalno kršenje zakona, pomoć u primeni bilo kog uslova korišćenja ili drugog pravnog sporazuma, ili u slučaju korporativne transakcije, kao što je prodaja, spajanje, konsolidacija, stečaj ili prodaja imovine;

u skladu uz vaš pristanak.

BA Tours, BA Tours Society, BA Tours Affiliates, pružaoci usluga, poslovni partneri i druga lica opisana gore, mogu se nalaziti izvan vaše zemlje prebivališta, uključujući, između ostalog, u Sjedinjenim Državama (Kanada i EEA). Ove zemlje mogu imati različite režime zaštite podataka od onih u zemlji u kojoj se nalazite.

Kada se informacije koje prikupimo, anonimiziramo ili na drugi način ne identificiramo, možemo koristiti te informacije za bilo koju svrhu ili ih podijeliti s trećim stranama, u mjeri dopuštenoj primjenjivim zakonom.

Sigurnost

Mi preuzimamo niz komercijalno razumnih administrativnih, tehničkih, kadrovskih i fizičkih mjera koje su osmišljene za čuvanje informacija u našem posjedu od gubitka, krađe i neovlaštenog korištenja, otkrivanja ili izmjene. Međutim, niko ne može garantovati potpunu sigurnost vaših informacija.

Korisnički pristup i kontrola

Ako želite da pristupite, pregledate, ispravite, ažurirate, suzbijete, izbrišete ili na drugi način ograničite našu upotrebu vaših ličnih podataka koje ste nam prethodno dostavili, možete nas kontaktirati koristeći mehanizme navedene u nastavku. Pokušaćemo da ispoštujemo Vaš zahtjev što je prije moguće.

Možete se odlučiti da se vaši lični podaci koriste ili otkrivaju u određene svrhe.

Ako više ne želite da primate marketinške poruke e-pošte od nas na osnovu odlaska, možete se odjaviti od primanja tih e-poruka klikom na "Otkaži pretplatu" ili "Ažuriraj moje postavke" na dnu bilo koje marketinške e-pošte koju primite.

Ako ste mlađi od 18 godina i registrirani korisnik Usluga, možete zatražiti uklanjanje sadržaja ili informacija koje ste javno objavili u Uslugama. Da biste napravili takav zahtev, možete nas kontaktirati koristeći mehanizme koji su navedeni u nastavku. Navedite i svoje ime, adresu e-pošte i detaljan opis zahtjeva za uklanjanje sadržaja u određenim prostorima. Imajte na umu da vaš zahtjev ne osigurava potpuno ili sveobuhvatno uklanjanje sadržaja ili informacija, jer, na primjer, neki vaš sadržaj možda je ponovno objavljen od strane drugog korisnika. Mogu postojati i okolnosti u kojima zakon ne dozvoljava uklanjanje vašeg sadržaja čak i ako je zatraženo.

Ostale važne informacije

Promjene u ovoj politici privatnosti.Mi možemo izmijeniti ovu Politiku privatnosti u bilo koje vrijeme slanjem najnovije verzije Politike o Uslugama, zajedno s naznakom datuma kada je Politika nedavno izmijenjena. Sve izmjene ove Politike privatnosti stupaju na snagu kada objavimo revidiranu Politiku privatnosti o Uslugama. Ako napravimo bilo kakve materijalne izmjene ove Politike privatnosti na način na koji prikupljamo, koristimo i / ili dijelimo osobne informacije putem Usluga na način koji proširuje naša prava na korištenje osobnih podataka koje smo već prikupili od vas, obavijestit ćemo vas i ponuditi vam izbor o našoj budućoj upotrebi tih informacija.

Lokacija Podataka.Usluge su smeštene u Sjedinjenim Državama i njima se upravlja. Ako ste korisnik koji se nalazi izvan Sjedinjenih Američkih Država, razumijete i pristajete na bilo kakve osobne podatke (koji mogu uključivati informacije prikupljene korištenjem kolačića i drugih tehnologija, kako je gore opisano) koje su obrađene u Sjedinjenim Državama ili u bilo kojoj drugoj zemlji u koje imamo ili u kojima angažujemo pružaoce usluga. Zakoni o zaštiti podataka u Sjedinjenim Državama i drugim zemljama možda nisu isti kao zakoni u vašoj jurisdikciji. U određenim okolnostima, sudovi, agencije za sprovođenje zakona, regulatorne agencije ili organi bezbednosti u Sjedinjenim Državama mogu imati pravo na pristup vašim ličnim podacima.

Data Retention.Mi ćemo sačuvati vaše informacije za period potreban za ispunjenje ciljeva navedenih u ovoj politici privatnosti, osim ako je duži period čuvanja potreban ili dozvoljen zakonom.

Imajte na umu da čak i nakon što otkažete svoj račun, ili ako od nas zatražite da izbrišete vaše osobne podatke, kopije nekih informacija sa vašeg računa mogu ostati vidljive u nekim okolnostima kada, na primjer, dijelite informacije sa društvenim medijima ili drugim uslugama. Zbog prirode tehnologije predmemoriranja, vaš račun možda neće biti trenutno nedostupan drugima. Takođe možemo zadržati informacije o rezervnim kopijama koje se odnose na vaš račun na našim serverima neko vreme nakon otkazivanja ili vašeg zahteva za brisanje, radi otkrivanja prevare ili u skladu sa važećim zakonom ili našom politikom unutrašnje bezbednosti ili vođenja evidencije. Možda neće uvek biti moguće potpuno ukloniti ili izbrisati sve vaše podatke zbog tehničkih ograničenja ili ugovornih, finansijskih ili zakonskih zahteva.

Stranice trećih-lica.Ako kliknete na hipervezu ili oglas koji ste pronašli na Uslugama ili stupite u interakciju s njim, možete ostaviti naše Usluge ili poslati informacije na drugu web stranicu ili aplikaciju. Naša Politika privatnosti ne primjenjuje se na vaše interakcije sa web-lokacijama trećih strana ili mobilnim aplikacijama, čak i ako pronađete vezu do njih ili im pristupite putem naših Usluga, pa biste trebali pročitati pravila o privatnosti davatelja usluge treće strane kako biste vidjeli kako će se na licu mesta tretirati vaši lični podaci. Mi nemamo kontrolu nad takvim trećim stranama, njihovim internet stranicama, njihovim proizvodima ili uslugama.

Prikupljanje ličnih finansijskih informacija od strane platne službe.U nekim slučajevima, možemo koristiti nepovezane usluge plaćanja kako bismo vam omogućili kupovinu proizvoda ili plaćanje na web stranici pružatelja platnih usluga treće strane (“Servis plaćanja”). Ako želite kupiti proizvod ili izvršiti plaćanje pomoću platne usluge, bit ćete usmjereni na stranicu kojom upravlja ta Usluga plaćanja. Sve informacije koje pružite Usluga plaćanja će biti podložne važećim pravilima o privatnosti servisa plaćanja, a ne ovoj politici privatnosti. Mi nemamo kontrolu nad, i nismo odgovorni za bilo koju upotrebu Usluga plaćanja, prikupljenih preko bilo koje platne usluge.

Informacije o BDPR za pojedince u Evropskoj ekonomskoj oblasti (EEA)

Ako ste stanovnik Evropskog ekonomskog područja („EEA“) i Usluge su ciljane na vas, imajte na umu:

Uredba o opštoj zaštiti podataka EU (GDPR) je novi sveobuhvatni zakon o zaštiti podataka koji ažurira postojeće zakone EU kako bi se ojačala zaštita „ličnih podataka“ (bilo koja informacija koja se odnosi na fizičko lice koje je identifikovano ili prepoznatljivo, takozvani „subjekti podataka“) u svjetlu brzog tehnološkog razvoja, sve veće globalne prirode poslovanja i složenijih međunarodnih tokova ličnih podataka. BDPR zamjenjuje sadašnje zakrpe nacionalnih zakona o zaštiti podataka sa jednim skupom pravila, koji se mogu direktno primijeniti u svakoj državi članici EU. GDPR stupa na snagu 25. maja 2018. godine.     Možda ćemo morati da prikupimo i obradimo gore navedene vrste ličnih informacija kako bismo vam pružili usluge ili zato što smo zakonski obavezni da to učinimo. Ako ne navedete informacije koje tražimo, možda nećemo moći da vam pružimo Usluge. Lične podatke možemo koristiti za naše legitimne poslovne interese, uključujući i gore navedene.     Ne dopuštamo djeci u EEA-i mlađoj od 16 godina da se registriraju za bilo koji sadržaj, proizvod ili uslugu. Mi ne prikupljamo, koristimo ili otkrivamo lične podatke o korisnicima mlađim od 16 godina, osim ako je to dozvoljeno zakonom. Kao priznanje za potrebu pružanja dodatne zaštite privatnosti za djecu, imamo zasebna pravila o privatnosti koja se primjenjuju na one web-lokacije i aplikacije koje su im usmjerene.     Ako želite da primite elektronsku kopiju vaših ličnih podataka u svrhu prenošenja na drugu kompaniju, možete nas kontaktirati koristeći mehanizme navedene u nastavku.     Što se tiče odjeljka pod naslovom “Lokacija podataka” u odjeljku 6, gore: Neke zemlje koje nisu članice EEA su priznate od strane Evropske komisije kao pružanje adekvatnog nivoa zaštite podataka u skladu sa standardima EEA. Kompletna lista ovih zemalja dostupna je na http://ec.europa.eu/justice/data-protection/international-transfers/icientacy/index_en.htm. Za transfere iz EEA u zemlje koje Evropska komisija ne smatra adekvatnim, uspostavili smo adekvatne mjere, kao što su standardne ugovorne klauzule koje je usvojila Evropska komisija za zaštitu vaših osobnih podataka. Kopiju ovih mjera možete dobiti tako što ćete nas kontaktirati koristeći dole navedene mehanizme i dostaviti svoje kontakt informacije i kratak opis.     Što se tiče odjeljka pod naslovom “Čuvanje podataka” u Odjeljku 6, gore: Mi čuvamo vaše lične podatke onoliko dugo koliko je potrebno ili dozvoljeno u svetlu svrhe (a) za koju je dobijena. Kriterijumi koji se koriste za određivanje perioda čuvanja uključuju (i) sve dok imamo trajni odnos sa vama i pružamo vam usluge; (ii) u skladu sa zakonskom obavezom na koju smo podložni; ili (iii) što je preporučljivo u svjetlu našeg pravnog položaja (kao što je to u vezi s primjenjivim statutom ograničenja, parnicama ili regulatornim istragama).     možete nas kontaktirati koristeći niže navedene mehanizme za sva pitanja o ovoj politici privatnosti.     Možete podnijeti žalbu nadzornom organu nadležnom za vašu zemlju ili region.

Kontaktirajte Nas

Ako imate dodatnih pitanja u vezi s ovom politikom privatnosti, ili ako želite prestati primati promotivne materijale BA Tours Rartneri, kontaktirajte nas na:

Email: info@batours.ba

Ili

Skenderija br. 50
71000 Sarajevo
BiH